BÁRÁNY GASZTRONÓMIAI NAPOK
A Felső-Kiskunság és Dunamellék régiója Magyarország egyik legnagyobb juh-tartó területének számít. Az e területen található, flórájában egyedülálló természetvédelmi gyepterületek és a hagyományosan, ősi módszerekkel külterjes formában tartott állatállomány tudja biztosítani az itt előállított juh-, és bárányhús-részek különlegesen előnyös táplálóértékét, ásványi anyag és vitamintartalmát, valamint csodálatos íz és zamatanyagait, kulináris élvezeti értékeit. Nem véletlen tehát, hogy évszázadok óta és ma is, az itt élő és gazdálkodó emberek ünnepnapjainak étkezési szokásaiban fontos helyet foglalnak el a juh- és bárányhúsból készült ételek. E tények apropóján a húsvéti és a pünkösdi ünnepek alatt az
Öko-Juh Kft. és a Kisbojtár Vendéglő
Kunszentmiklóson Bárány Gasztronómiai Napokat tart.
Időpontok: Húsvétkor 2010. április 2-3-4-5-én, Pünkösdkor 2010. május 21-22-23-24-én
Helyszín: Kisbojtár Vendéglő (6090 Kunszentmiklós, Kossuth L. u. 28., Tel.: 76/351-491, 06-20/9466-558 Fax: 76/350-300, fa-tanyerbt@freemail.hu )
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Letöltés: